Veel van de zogenaamde rotte kozijnen, ramen en deuren worden door een aannemer te snel als verloren beschouwen. In de meeste gevallen zijn deze nog heel goed te herstellen met de huidige technieken en dit natuurlijk voor een heel ander kostenplaatje.

Houtrot, de aanleiding en verschijningsvormen.

Schade aan hout veroorzaakt door houtrot is een veelvoorkomend probleem. In woningen manifesteert zich dit probleem het sterkst in oudere huizen. Het probleem komt dan vooral voor bij begane grond en verdiepingsvloeren. De onderliggende oorzaak is vaak optrekkend vocht of een slechte ventilatie in de kruipruimte. Ook bij badkamers en keukens wordt door lekkages langs de kitranden nog al weleens een houten vloer aangetroffen die rot is. 

In woningen van die gebouwd zijn tijdens de periode van de woningnood in de jaren '70 en '80 zijn er veel materialen toegepast die kwalitatief ook erg gevoelig zijn voor houtrot. U vindt het probleem dan meestal terug in kozijnen en gevelpanelen. Ook boeiboorden, goten en overstekken zijn erg gevoelig voor het ontstaan van houtrot.   

Voorkomen is beter...

Uiteraard is het beste om problemen te voorkomen. Een goed onderhouden laag schilderwerk en een goede omstandigheden met betrekking tot de afwatering en ventilatie voorkomen de meeste problemen. Als het gaat om uw keuken en badkamer dan is het uiteraard erg belangrijk om te zorgen dat de kit- en voegranden goed worden onderhouden. 

9740192432_338dcfa8df_k